Revolucionarno Telekom Tržište!


STVARI KOJE TREBA DA ZNATE O EUTELSAT QUANTUM-u


Planiran za lansiranje u 2019. godini EUTELSAT QUANTUM satelit označava revolucionarni iskorak za komercijalne satelite, nudeći neviđeno prilagodjavanje i fleksibilnost.


Yohann Leroy, zamenik generalnog direktora i glavni tehnički direktor kompanije Eutelsat, pre izvesnog vremena je boravila u Airbus-ovim prostorijama u Portsmouthu, kako bi otkrila ključne karakteristike našeg softverskog satelita, koji je trenutno u izradi.


Evo šta ovaj novi satelit čini tako jedinstvenim.


1. Pionir na terenu komercijalnih satelita

Satelit EUTELSAT QUANTUM prvi je u svetu, koji označava početak nove ere komercijalnih satelita. Stavljajući okretnost i fleksibilnost u ruke naših kupaca, satelit otvara put dinamičnom upravljanju resursima kako bi se zadovoljile promenljive potrebe u realnom vremenu.


Tradicionalno, komercijalni sateliti dizajnirani su za petnaest godina života. Međutim, sa trogodišnjom fazom nabavke i izgradnje, njihov dizajn mora uzeti u obzir potrebe koje treba rešiti tokom ciklusa od osamnaest godina, uprkos razvoju tržišta i komercijalnog okruženja.

Revolucionarni pristup EUTELSAT QUANTUM-a može se sažeti jednom rečju: fleksibilnost. Fleksibilnost u pokrivenosti, snage, frekvencije i protoka. Svaka od ovih karakteristika može se konfigurisati u orbiti tokom čitavog životnog veka satelita, kako bi se efikasno služilo aplikacijama i obezbedilo optimalno korišćenje resursa u svakom trenutku. Kupci više neće morati da predviđaju potrebe tržišta ili predviđaju promene u budućnosti: ovim novim načinom upravljanja svakodnevnim operacijama moći će da prilagode pokriće svojim neposrednim potrebama.


2. Softver koji kontroliše satelite

EUTELSAT QUANTUM predstavlja kulminaciju višegodišnjeg istraživanja i procene koju je vodio Eutelsat, a podržali su ga glavni partneri, kao što su ESA, britanska svemirska agencija i Airbus.


Snažni operativni softver osigurava da se resursi korisnog opterećenja koriste što efikasnije za predviđanje, upravljanje konfiguracijom i rekonfiguracijom satelita. Ovaj nivo fleksibilnosti zahteva sposobnost tačnog simuliranja, optimizacije i kontrole satelita nakon što je u orbiti.

Naši kupci će imati svoj softver za implementaciju potrebne konfiguracije, dok operatori upravljaju i upravljaju satelitom u optimalnoj konfiguraciji bez smetnji unutar satelita ili sa drugim satelitima koji se nalaze u blizini.


3. Novi standardi prilagođavanja

Fleksibilno ponašanje satelita omogućava mu prilagođavanje okruženju, pružajući klijentima mobilnosti i tržištima podataka mogućnost da variraju svoju pokrivenosti na osnovu neposrednih potreba i raspoređuju resurse između snopa i regiona, optimizirajući njihovu upotrebu kapaciteta. Većinu kapacitetaca EUTELSAT QUANTUM-a već je rezervisano, pre svega od strane američkog operatora-Peraton, pokazujući komercijalni interes za satelit.

Iako je fleksibilnost EUTELSAT QUANTUM-a u pogledu pokrivenosti, snage i rekonfiguracije spektra značajna, mogućnosti praćenja i skakanja snopa još više proširuju njegove granice. Konfiguracija snopa omogućava EUTELSAT QUANTUM-u da prati mobilne terminale. Na primer, u industriji brodova, sada se može rekonfigurisati snop tako da se neometano prati napredak terminala preko okeana, bez davanja u zakup više snop-ova da pokriju relevantne regione.


4. Preteča sutrašnje svemirske industrije

EUTELSAT QUANTUM vodeći je put ka promeni paradigme u izgradnji telekomunikacijskih satelita.


Uzimajući inspiraciju iz EUTELSAT QUANTUM-a, sateliti izgrađeni prema standardnoj specifikaciji i konfigurisani u orbiti mogli bi se masovno proizvoditi, za razliku od izrade tradicionalnih satelita, koji su konfigurisani tokom izgradnje. EUTELSAT QUANTUM mogao bi biti prvi korak u „kvantnom skoku“ za industriju satelitskih komunikacija, a u isto vreme da zadovolji potrebe naših kupaca.


EUTELSAT QUANTUM pokrenuće novu eru komercijalnih satelitskih usluga omogućavajući korisnicima na tržištima mobilnosti podataka da aktivno definišu i oblikuju performanse i dosege koji su im potrebni sa satelita. Koristeći softverski zasnovan dizajn, biće to prvi univerzalni satelit koji će se više puta prilagođavati poslovnim zahtevima i moći će da radi u bilo kojoj geografskoj regiji na svetu.


EUTELSAT QUANTUM funkcije reprogramiranja u orbiti postaviće novi standard fleksibilnosti i uglavnom će se baviti tržištima koja su vrlo promenljiva i mobilna:


Komunikacije u pokretu: mogućnosti dinamičkog oblikovanja snopa i praćenja plovila mogu se optimizovati za snagu i propusnost prema zahtevima pomorskog, vazduhoplovnog i kopnenog prevoza.


Mreže podataka: preporučuju dizajn širokopojasnih mreža i dinamično oblikovanje saobraćaja, odgovarajući na zahteve gde i kada je potrebno.


Vladini korisnici: brzi odgovor za zaštitu javnosti i oporavak od katastrofa kao i sigurna kontrola korišćenjem najnovije tehnologije šifrovanja.


Razvoj osnovnih tehnologija integrisanih u EUTELSAT QUANTUM-u imaju podršku od strane ESA i svemirske agencije Velike Britanije u okviru javno-privatnog partnerstva koji su potpisali ESA, Eutelsat i Airbus Defence and Space.


Eutelsat je takođe potpisao ugovor za prvi satelit sa Airbus Defence and Space (ADS) u Velikoj Britaniji koristeći novu platformu koju će sagraditi njegova podružnica Surrei Satellite Technologi Ltd. (SSTL).

 

© 1999 - 2020, All Rights Reserved
The eXclusive Group Operated by Reliable Solution Services

Resavska 12, 11000 Belgrade, Republic of Serbia
Registration number: 21462942  l  Tax: 111326782


Proudly created by The eXclusive Media
​​

Australia: +61284881010
Belgium: +3228810200
Brazil: +552138128588
Russia: +74999184333

Serbia: +381114132020

Switzerland: +41435507722

United States: +18885300874