Eutelsat Ka-Sat 9A Satelit na 9,0° Istočno

Satelit Eutelsat Ka-Sat 9A je super satelit koji pruža internet širokopojasne usluge. Svemirska letelica je smeštena na orbitalnoj dužini od 9 ° istočno. Satelit je i geostacionarni i geocentrični satelit. Pod geocentričnim podrazumevamo da se satelit može okretati oko zemlje baš kao i mesec. Geostacionarno, predlažemo da se svemirski brod može okrenuti prema pravcu i brzini zemlje. Takav satelit, sa dva orbitalna parametra, smatra se veoma moćnim i efikasnim, jer može poslužiti ogromnim širinama zemlje jer se teleporti mogu podesiti prema lokaciji.

EASD Astrium iz Pariza, Francuska (EASD Astrium of Paris, France), proizveo je Eutelsat Ka-Sat 9A na 9.0 ° istočno. Eutelsat S.A. iz Pariza, Francuska upravlja satelitom. Satelit je lansiran u svemir pomoću Ruske rakete Proton M (Proton M Russian) u Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan, od strane kompanije International Launch Service. Ukupna težina u trenutku lansiranja iznosila je 6.150 kilograma.

 

Ovaj satelit služi u sledećim regionima

 

Evropa isključujući Grenland i Azijski deo Rusije

Sekcije Severnoafričkih država u Egiptu, Libiji, Alžiru, Tunisu i Maroku.

Bliski Istok isključujući Jordan

Sekcije Bliskog Istoka u donjem istoku Saudijske Arabije, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara.

 

Internet širokopojasni satelit proizveden je kao nadopuna satelitu Eurobird 9A smeštenom na orbitalnoj dužini od 9,0 ° istočno. Za razliku od Eutelsat Ka-Sat 9A, Eurobird 9A je služio samo Evropi.

 

Snažne karakteristike satelita

Satelit je sposoban za visoku propusnost: Eutelsat Ka-Sat 9A ima visoko razvijeni sistem ponovne upotrebe frekvencija i može prenositi podatke brzinom do 90 Gbits / s.

To je najnapredniji satelitski spot sa 82 spot beams. Spot beams omogućavaju satelitu da prenosi podatke brzinom do 475 Mbits / s.

Upotreba satelita je 16 godina.

 

Eutelsat Ka-Sat 9A može pružiti komercijalne internet širokopojasne usluge u preko milion domova putem svoja dva zemljina fiksna satelita (teleporti).

 

Eutelsat Ka-Sat 9A opremio je The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks kapacitetima za probijanje novih granica u pružanju usluga.

Kapacitet protoka od 90 Gbits / s pružiće nam mogućnost da obezbedimo brzi internet našim klijentima u Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi putem naše usluge pružanja satelitskog interneta.

Snažni transponderi Ka-band će nam omogućiti da pružimo našim klijentima u Evropi jeftinu, pouzdanu i pristupačnu internet širokopojasnu vezu jer je satelit moćan.

The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks će biti u središtu priča o uspehu za mnoge kompanije i organizacije kupaca jer brži internet pokreće rast, inovacije i inovacije putem istraživanja, saradnje, komunikacije i kapitala.

Usluge satelitskog prenosa podataka biće znatno pojačane u Evropi i okolnim regionima s obzirom na to da će mreže sa širokim propusnim opsegom biti podržane putem ovog satelita.

Zaključak

Mi smo krajnji provajder mrežnih usluga jer naše satelite uvek nadograđujemo kako bismo udovoljili trenutnim potrebama naših klijenata. U ovom dobu interneta svet se brzo kreće, a sve ove promene su vođene internetom. Satelit Eutelsat Ka-Sat 9A omogućiće našim klijentima da dostignu svoj potencijal u njihovim odgovarajućim internetskim poduhvatima.

​The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks Inc.

8605 Santa Monica Blvd, West Hollywood, CA 90069, United States of America
© 1999 - 2020, All Rights Reserved