Eutelsat 5 West A Satelit na 5.0° Zapadno

Eutelsat 5 West A, uobičajeno poznat kao Atlantic Bird 3, jedan je od mnogih satelita u vlasništvu Eutelsat-a. Trenutno satelit se nalazi na 5 stepeni zapadno gde Globalne mreže i The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks koriste svoje moćne digitalne signale za pružanje svojih vrhunskih usluga emitovanja i distribucije, što čini osnovu The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks satelitske televizije i radio prenosa širom regiona.

Istorija Eutelsat 5 West A Satelita

Satelit je počeo sa radom u septembru 2002. Tehnologija je u početku izgrađena za France Telecom, ali kad je pokrenuta, prenesena je na Eutelsat. Tehnologija izrade orbitera potiče iz Alcatel Space-a, a do tada su je nazivali Stellat 5. Značajno je da su tokom njenog razvoja dva telekomunikacijska velikana, a to su France Telecom i Europe Star, financirali program 70% i 30%. 5. jula 2002. Alcatel je lansirao raketu zajedno sa japanskim satelitom N-STAR pomoću rakete Ariane 5 G u Guyana Space Centre. Satelit teži 4050 kilograma. Ubrzo nakon puštanja u rad, France Telecom preuzeo je svemirske operacije. Istog meseca poslednja kompanija prodala je  orbiter Eutelsatu koji ga do danas koristi. Značajno je da se očekuje da će satelit imati vek trajanja od 17 godina.

 

Tehničke karakterisitike Eutelsat 5 West A Satelita

Poznati satelit Atlantic Bird 3 dizajnirao je i izgradio Alcatel Space zajedno s Alcatel Alenia Space. Značajno je da je orbiter sastavljen na platformi 3B. Tehnički gledano, ova poslednja tehnologija bila je opremljena sa 35 K repetitorima i trebalo je da obuhvati ​​Evropu, Bliski Istok i Severnu Afriku. Trenutno se Orbiter prenosi na 94 W koristeći Ku-band repetitore, a 55W koristeći opsežne repetitore 12C.

 

Funkcija prenosa.

Nakon pokretanja, satelit je zamenio Telecom 2C Satelit. U vezi s tim, The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks je preuzeo analognu platformu i nastavio sa prenošenjem kanala dovodeći TDF zemaljske predajnike i dopremivši se do prijemnika u područjima gde tehnologija nije bila dostupna. Značajno je da je u to vrijeme The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks koristio satelit za prenošenje preko 1,6 miliona domaćinstava. 29. novembra 2011. Francuska je prekinula sav analogni prenos i prešla na digitalnu platformu. U pokretanju digitalne tehnologije, komunikacijska ploča odabrala je satelit za napajanje odašiljača na zemlji. Trenutno The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks koristi digitalnu platformu kako bi Francuzima omogućio kontinuirani i nesmetan pristup besplatnim kanalima. Od ukidanja analognog signala 2011. godine. kroz Eutelsat 5 West, The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks je posvećen pružanju Francuzima nenadmašne visokokvalitetne usluge emitovanja i emitovanja za sve osobe u svim krajevima regiona. Opredjeljenost da ostane najbolji provajder satelitskih usluga širom sveta čini da The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks prodre u sve krajeve Evrope bez obzira na to koliko su neka područja udaljena.

Regulatorni zahtevi.

Francuski zakonodavci su 2007. godine usvojili nacrt zakona koji je nazvan "Budućnost televizije". Prema zakonu, bilo koji nacionalni servis koji emituje digitalnu platformu morao je da emituje svoj besplatni kanal putem satelita kojem mogu pristupiti svi poput Eutelsat 5 West. Prema državnom sekretaru, scenario bi pomogao da više od 1,5 domaćinstva koja koriste Eutelsat 5 West A mogu pristupiti kanalima bez preusmeravanja. The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks je nadmašio te zahteve svojim vrhunskim uslugama i ostaje posvećen pružanju vrhunskih uluga Teleport, Uplink i Downlink za RADIO i TV, visokokvalitetne reprodukcije i vrhunske usluge šifrovanja. The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks nastoji da održati svoje obećanje da ćemo ostati fleksibilna kompanija i razumeti Vaše potrebe satelitskog emitovanja.

​The Global eXclusive Satellite Telecommunication Services & Fiber Optic Networks Inc.

8605 Santa Monica Blvd, West Hollywood, CA 90069, United States of America
© 1999 - 2020, All Rights Reserved